Nyheter från RF

Nu är ansökan till Rörelsefonden öppen. Alla specialidrottsförbund kan söka för projektidéer som utmanar den traditionella synen på träning och tävling och sänker trösklar för barn, ungdomar, vuxna och äldre att kunna vara fysiskt aktiva hela livet.

Riksidrottsförbundet anser att barn och ungdomar som representerar ryska och belarusiska föreningar/klubbar eller deras nationella specialidrottsförbund (ungdomslandslag) inte bör få delta på internationella tävlingar i Sverige.

Den fjärde maj 2022 anordnade Riksidrottsförbundet (RF), VO IT & Digital utveckling, ett informationsmöte där utfasningsplanen för licensmodulen i IdrottOnline presenterades.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att påkalla ändring av Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser så att krav på att medlemsförening måste tillhöra ligaorganisation för att delta i förbundsserien Hockeyettan tas bort.

Fem av åtta riksdagspartier vill att Boverket inkluderar idrott i sin vägledning till kommunerna. Det visar resultatet i Riksidrottsförbundets enkät ställd till samtliga partier.

Regeringen har idag beslutat att upprätta en kunskapsplattform för anläggningar och utemiljöer för idrott och fritid. Centrum för idrottsforskning får i uppdrag att driva plattformen.

Nu har en utfasningsplan för licensmodulen i IdrottOnline tagits fram, baserad på möten som Riksidrottsförbundet (RF) genomförde tillsammans med de specialidrottsförbund (SF) som använder IdrottOnline Licens.

Tiden får fort, glöm inte att stämma av med era föreningar gällande IdrottOnline hemsida.

I maj är det äntligen dags för ett nytt digitaliseringsforum.

RF har hanterat krisstödet under coronaperioden träffsäkert och snabbt, med acceptabla handläggningstider och egna granskningar efter beslut. Vissa brister fanns i början men arbetet förbättrades över tid. Det visar Riksrevisionens granskning.

Kompetens, tålamod och att idrottsrörelsen själv tar ansvar för jämställdhetsarbete är viktigt för att nå målen i Strategi 2025. Det är några av resultaten i en forskningsrapport om Locker Room Talk 8-veckorsprogram.

Riksidrottsförbundet lanserar ny digital utbildning som alla specialidrottsförbund kan nyttja för att höja kunskapen bland elitidrottsstudenter, övriga aktiva, ledare och förtroendevalda om matchfixning och otillåten vadhållning.

Unga idrottare upplever social delaktighet men små möjligheter att påverka verksamheten. Kunskap, nyfikenhet och lyhördhet från ledare behövs för att nå förnyelse av idrotten. Det visar RF:s rapporter om ungas delaktighet inom idrottsrörelsen.

Riksidrottsförbundet äskar 50 miljoner kronor för insatser för de människor som kommer till Sverige på grund av situationen i Ukraina.

Äntligen drar SM-veckan i gång. Det är den elfte vinterveckan i ordningen och andra gången i Piteå. Världsstjärnor och framtidens stjärnskott samlas för ett av Sveriges största årligt återkommande idrottsevenemang. Över 100 svenska mästare ska koras.

Postadress:
Avans SK