Nyheter från DF

Råd gällande idrottande barn och ungdomar från Ryssland och Belarus

(2022-05-13 13:53)
Riksidrottsförbundet anser att barn och ungdomar som representerar ryska och belarusiska föreningar/klubbar eller deras nationella specialidrottsförbund (ungdomslandslag) inte bör få delta på internationella tävlingar i Sverige.

Information om licensmodulens utfasningsplan

(2022-05-05 18:25)
Den fjärde maj 2022 anordnade Riksidrottsförbundet (RF), VO IT & Digital utveckling, ett informationsmöte där utfasningsplanen för licensmodulen i IdrottOnline presenterades.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Riksidrottsstyrelsen påkallar ändring av tävlingsbestämmelse

(2022-04-28 21:51)
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att påkalla ändring av Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser så att krav på att medlemsförening måste tillhöra ligaorganisation för att delta i förbundsserien Hockeyettan tas bort.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Politikens svar på idrottens behov

(2022-04-25 08:00)
Fem av åtta riksdagspartier vill att Boverket inkluderar idrott i sin vägledning till kommunerna. Det visar resultatet i Riksidrottsförbundets enkät ställd till samtliga partier.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Bra initiativ för att få fler och bättre idrottsanläggningar

(2022-04-21 15:42)
Regeringen har idag beslutat att upprätta en kunskapsplattform för anläggningar och utemiljöer för idrott och fritid. Centrum för idrottsforskning får i uppdrag att driva plattformen.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Specialidrottsförbund som använder licens-modulen i IdrottOnline

(2022-04-14 16:29)
Nu har en utfasningsplan för licensmodulen i IdrottOnline tagits fram, baserad på möten som Riksidrottsförbundet (RF) genomförde tillsammans med de specialidrottsförbund (SF) som använder IdrottOnline Licens.

Påminnelse om IdrottOnline hemsida

(2022-04-14 10:04)
Tiden får fort, glöm inte att stämma av med era föreningar gällande IdrottOnline hemsida.

Digitaliseringsforum 18 maj

(2022-04-07 22:23)
I maj är det äntligen dags för ett nytt digitaliseringsforum.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Viktig granskning av hantering av krisstöd

(2022-04-05 09:19)
RF har hanterat krisstödet under coronaperioden träffsäkert och snabbt, med acceptabla handläggningstider och egna granskningar efter beslut. Vissa brister fanns i början men arbetet förbättrades över tid. Det visar Riksrevisionens granskning.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Forskningsrapport ger ny kunskap om förändringar av maskulinitetsnormer

(2022-04-04 09:17)
Kompetens, tålamod och att idrottsrörelsen själv tar ansvar för jämställdhetsarbete är viktigt för att nå målen i Strategi 2025. Det är några av resultaten i en forskningsrapport om Locker Room Talk 8-veckorsprogram.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Ny utbildning i kampen mot matchfixning och otillåten vadhållning

(2022-03-31 13:00)
Riksidrottsförbundet lanserar ny digital utbildning som alla specialidrottsförbund kan nyttja för att höja kunskapen bland elitidrottsstudenter, övriga aktiva, ledare och förtroendevalda om matchfixning och otillåten vadhållning.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Unga i idrotten måste få vara mer delaktiga

(2022-03-29 09:33)
Unga idrottare upplever social delaktighet men små möjligheter att påverka verksamheten. Kunskap, nyfikenhet och lyhördhet från ledare behövs för att nå förnyelse av idrotten. Det visar RF:s rapporter om ungas delaktighet inom idrottsrörelsen.

RF begär 50 miljoner för mottagande från Ukraina

(2022-03-28 19:18)
Riksidrottsförbundet äskar 50 miljoner kronor för insatser för de människor som kommer till Sverige på grund av situationen i Ukraina.

Allt du behöver veta om SM-veckan vinter i Piteå

(2022-03-23 09:49)
Äntligen drar SM-veckan i gång. Det är den elfte vinterveckan i ordningen och andra gången i Piteå. Världsstjärnor och framtidens stjärnskott samlas för ett av Sveriges största årligt återkommande idrottsevenemang. Över 100 svenska mästare ska koras.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Stor oro för tonåringarna efter två år med corona

(2022-03-22 09:57)
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.

Postadress:
Avans SK