Nyheter från DF

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

En idrottsrörelse för alla – mot homo-, bi- och transfobi

(2020-07-27 11:22)
Denna vecka är det Stockholm Pride, digitalt. RF uppmärksammar den viktiga festivalen vars huvudbudskap – att alla ska ha möjlighet att få vara sig själva och älska vem en vill – går helt i linje med idrottens värdegrund.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Remiss om förändringar i idrottsgymnasiesystemet

(2020-07-17 08:46)
Regeringen föreslår att systemet med både riksidrottsgymnasier, RIG, och nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU, görs om. Riksidrottsförbundet ska nu diskutera förslaget i dialog med specialidrottsförbunden.

Fortsatt dialog med Folkhälsomyndigheten

(2020-07-16 13:12)
Under både juni och juli månad har Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten haft fortsatt dialog. I nuläget finns ingen planerad förändring av de rekommendationer och förbud som gäller. Nästa avstämning sker i augusti.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Ha en fin idrottssommar – utan trängsel

(2020-07-01 12:00)
Idrottsrörelsens förbund och föreningar har arbetat hårt för att minska spridningen av coronaviruset. Självklart ska vi bidra med det vi kan även under sommaren. Här är några tips på vägen.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

RF kommenterar fördelningen av stöd till elitlagidrotter

(2020-06-25 12:10)
Fördelningen av krisstödet som lagidrotterna gör till sina föreningar bygger på tappade intäkter för framför allt publik. Det visar också på utmaningar i vårt jämställdhetsarbete framåt, skriver RF:s ordförande Björn Eriksson.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Idrottsministern får viktig post i WADA

(2020-06-22 16:23)
Utnämningen av Sveriges idrottsminister Amanda Lind till en av posterna i WADA:s (World Anti-Doping Agency) stiftelsestyrelse är betydelsefull för Svensk Antidoping.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Nya jämställdhetsprojekt får stöd av RF

(2020-06-16 11:19)
Sexton nya jämställdhetsprojekt har fått projektstöd av RF och drar igång för att trappa upp arbetet med jämställda styrelser och beredande organ.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Idag får idrottsföreningar besked om coronastödet

(2020-06-15 11:23)
Måndag den 15 juni börjar stödet betalas ut till idrottsföreningar som drabbats ekonomiskt av coronakrisen. Stödet baseras på hur stor förlust föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Corona slår hårt mot förbund och stora evenemang

(2020-06-12 11:44)
Bilsportförbundet och Cheerleadingförbundet har drabbats hårdast på förbundsnivå av coronakrisen. Även förbund med föreningar som arrangerar stora evenemang drabbas hårt. Med hjälp av stödet de nu får hoppas de kunna återkomma med evenemangen 2021.

RF begär ytterligare 500 miljoner i förlängt stöd

(2020-06-11 18:51)
Krisen slår hårt mot idrottsrörelsen även kommande månader. Riksidrottsförbundet begär att regeringen förlänger stödet till idrottsrörelsen med 500 miljoner kronor för perioden juli–september.

Så fördelas 500 miljoner kronor i krisstöd till idrotten

(2020-06-11 18:45)
Fördelningen av regeringens krisstöd på 500 miljoner kronor är nu beslutad. 91 procent går till idrottsföreningar och 9 procent till specialidrottsförbund. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 15 juni.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Det här gäller för inomhusidrott och närkontakt

(2020-06-10 14:11)
RF får många frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt, utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten. Här reder vi ut läget just nu.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

En idrottsrörelse för alla – mot rasism

(2020-06-06 09:00)
I idrottens värdegrund uttrycks allas rätt att vara med. Var du kommer ifrån och vilken hudfärg du har ska inte spela någon roll. För att se till att det verkligen är så krävs ett medvetet arbete och kunskap om normer, makt och privilegier.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Förlängt krisstöd krävs för idrottens överlevnad

(2020-06-05 08:20)
Idrottsrörelsen behöver förlängt krisstöd från regeringen. Specialidrottsförbundens behov för perioden juli till och med september uppskattas till 1 260 miljoner kronor.

Fritt att resa inom Sverige från 13 juni

(2020-06-04 15:48)
Regeringen meddelade idag att det från den 13 juni är tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom landet.

Postadress:
Avans SK